Gabriele Sponza

Ingredienten

4
Personen

Penne met paprika en witte wijnsaus

  • 500 g penne
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • 0.25 bosje basilicum
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 kopje witte wijn
  • 2 el Dijon mosterd
  • 0.25 kopje olijfolie

Mediterrane calamari

  • 4 verse pijlinktvissen
  • 2 groene pepers
  • 0.25 bosje basilicum
  • 6 cherrytomaten
  • 1 el kappertjes
  • 10 pitloze zwarte olijven
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • 0.25 kopje olijfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Penne met paprika en witte wijnsaus

  • Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water.
  • Snijd de rode, gele en groene paprika in dunne stukken.
  • Snijd de tomaten in vier gelijke stukken.
  • Snijd de bladpeterselie en basilicum fijn.
  • Kook de wijn in een sauspan en haal daarna van het vuur.
  • Voeg de Dijon mosterd toe, roer het geheel en laat afkoelen.
  • Hak de basilicum fijn en voeg deze toe na het afkoelen.
  • Voeg ook de olijfolie toe en roer het geheel.
  • Plaats de paprika's, tomaten en pasta op een bord.
  • Schenk de saus over de pasta.

Mediterrane Calamari

  • Maak de pijlinktvis schoon, was ze en snijd in dunne ronde stukken.
  • Snijd de groene peper in ronde stukken.
  • Hak de basilicum en peterselie fijn. Bewaar voor de garnering.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Sauteer de pijlinktvis in een pan met een beetje olijfolie.
  • Doe alle groenten erbij en kook samen met de kappertjes circa 10 minuten.
  • Doe alles, ook het vocht in de pan, in een schaal. Bestrooi met de basilicum, peterselie en olijven en serveer het samen met de penne. 

Geef je waardering

14
Penne met paprika en witte wijnsaus en calamari