Penne met paprika en witte wijnsaus en calamari

2
Makkelijk
Penne met paprika en witte wijnsaus en calamari

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Penne met paprika en witte wijnsaus

  • Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water.
  • Snijd de rode, gele en groene paprika in dunne stukken.
  • Snijd de tomaten in vier gelijke stukken.
  • Snijd de bladpeterselie en basilicum fijn.
  • Kook de wijn in een sauspan en haal daarna van het vuur.
  • Voeg de Dijon mosterd toe, roer het geheel en laat afkoelen.
  • Hak de basilicum fijn en voeg deze toe na het afkoelen.
  • Voeg ook de olijfolie toe en roer het geheel.
  • Plaats de paprika's, tomaten en pasta op een bord.
  • Schenk de saus over de pasta.

Mediterrane Calamari

  • Maak de pijlinktvis schoon, was ze en snijd in dunne ronde stukken.
  • Snijd de groene peper in ronde stukken.
  • Hak de basilicum en peterselie fijn. Bewaar voor de garnering.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Sauteer de pijlinktvis in een pan met een beetje olijfolie.
  • Doe alle groenten erbij en kook samen met de kappertjes circa 10 minuten.
  • Doe alles, ook het vocht in de pan, in een schaal. Bestrooi met de basilicum, peterselie en olijven en serveer het samen met de penne. 

Ingredienten

4
Personen

Penne met paprika en witte wijnsaus

  • 500 g penne
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • 0.25 bosje basilicum
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 kopje witte wijn
  • 2 el Dijon mosterd
  • 0.25 kopje olijfolie

Mediterrane calamari

  • 4 verse pijlinktvissen
  • 2 groene pepers
  • 0.25 bosje basilicum
  • 6 cherrytomaten
  • 1 el kappertjes
  • 10 pitloze zwarte olijven
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • 0.25 kopje olijfolie
Geef je waardering
2