Penne con salsiccia e asparagi (penne met saucijsjes en asperge)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta
Schil en snijd de aardappel in blokjes van circa 2 centimeter. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de bereidingswijze van de verpakking en kook de aardappel mee.

Saus
Verwarm de grillpan voor. Gril de saucijsjes circa 2 minuten op elke kant. Haal de saucijsjes uit de pan en laat ze even afkoelen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Snijd de saucijsjes in stukjes van 2 centimeter en voeg ze toe aan het uienmengsel. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes van circa 1 centimeter en bak het geheel 2 minuten op hoog vuur. Blus af met de witte wijn en room en voeg de tijm, venkelzaadjes en gescheurde basilicum toe. Verwijder de onderkant van de asperges, snijd de asperges in stukjes van circa 4 centimeter. Voeg de asperges toe aan de saus en warm circa 2 minuten door. Schenk de room erbij en kook circa 4 minuten in. Schep er de gekookte pasta met aardappel bij en roer goed door. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de pasta over borden en rasp er als laatste wat citroenschil overheen. Garneer met peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Penne

  • 1 aardappel
  • 400 g penne rigate

Saus

  • 4 varkenssaucijzen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g zongedroogde tomaatjes op olie
  • 100 ml witte wijn
  • 150 ml room
  • 2 takjes tijm
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 takje basilicum
  • 1 bosje groene asperges
  • 1 citroen
  • 2 takjes peterselie
Geef je waardering
0