Penne al radicchio cremoso con salsiccia (Penne met romige roodlof en saucijzen)

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Penne met romige roodlof en saucijzen
Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan en bak de ui tot deze lichtbruin is. Halveer de roodlof en snijd de roodlof fijn. Voeg toe aan de ui. Snijd de saucijzen open en haal het vlees eruit voeg samen met de venkelzaadjes toe aan de pan. Laat circa 4 minuten bakken. Voeg nu de rose toe en laat de alcohol verdampen.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Rasp de citroen. Voeg de doperwten, crème fraîche, de helft van de pareltomaten en rasp van de citroen toe en roer goed door. Meng de saus met de gekookte penne. Voeg wat kookvocht van de pasta toe indien de saus te droog is.

Serveren
Verdeel de pasta over borden. Pluk de blaadjes basilicum. Bestrooi de pasta met de basilicum en de resterende pareltomaten. Rasp de Parmezaanse kaas boven het gerecht. Serveer met Gio's tomatensalade.

Ingredienten

4
Personen

Penne met romige roodlof en saucijzen

  • 400 g penne
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 4 stronken roodlof
  • 0.5 glas rosé
  • 4 saucijzen
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 citroen
  • 100 g doperwten
  • 2 el crème fraîche
  • 100 g pareltomaten
  • 2 takjes basilicum
  • 150 g Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
6