Pavlova blanc

17
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
135 minuten totale tijd

Pavlova
Verwarm de oven voor op 120 ºC. Klop in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje twee derde van de suiker toe. Roer de maïzena aan met de azijn met tot een papje. Spatel samen met de rest van de suiker door het schuim. Schep het schuim in een hoopje op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met een lepel het eiwitschuim in het midden een beetje plat, zodat je een soort nestje krijgt. Laat het eiwitschuim circa 1 uur en 30 minuten in de oven drogen.

Chocolade-kokosbollen
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Spatel de slagroom door de chocolade tot een egale massa. Schep de chocolademousse in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit de flexibele bolvormen vol en strijk strak af. Vries de chocolademousse circa 1 uur in.

Haal de bevroren chocolademousse uit de vorm. Verwarm een pan. Smelt de platte kanten van de chocolademousse iets tegen de platte kant van de pan. Druk de twee platte kanten van de chocolademousse tegen elkaar zodat je een chocolademoussebol krijgt. Bestrijk de bollen met de abrikozenjam en rol ze onmiddellijk door de geraspte kokos. Leg de chocoladekokosbollen tot de opmaak van de pavlova in de koelkast.

Chocoladeschotsen
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Strijk de witte chocolade uit over een vel bakpapier en laat minimaal 30 minuten uitharden. Breek de schotsen in grove stukken.

Garnering
Schil de pitahaya en snijd het vruchtvlees in plakken. Halveer de lychees. Klop de slagroom stijf met de suiker. Verdeel de slagroom over de pavlova. Garneer de pavlova met de chocoladekokosbollen, chocoladeschotsen en het fruit. Druk de bevroren frambozen kapot en verdeel over de pavlova. Bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Pavlova

  • 6 eiwitten
  • 300 g suiker
  • 1 tl azijn
  • 1 tl maïzena

Chocolade-kokosbollen

  • 200 g pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 2 el abrikozenjam
  • 100 g geraspte kokos

Chocoladeschotsen

  • 200 g witte chocolade

Garnering

  • 1 pitahaya
  • 3 lychees
  • 300 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 5 diepvriesframbozen

Extra nodig

  • bakpapier
  • flexibele vorm met 6 bolvormen van 5 cm doorsnede
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
17