Pastinaakpannenkoeken met appel-cranberrycompote

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Appel-cranberrycompote

  • Breng in een pan de cranberries, suiker en het water aan de kook. Laat de cranberries op laag vuur in circa 20 minuten tot compote koken.
  • Snijd de appel in blokjes.
  • Roer de rozijnen en de appel circa de laatste 5 minuten van de kooktijd door de cranberries.

Pastinaakpannenkoeken

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de pastinaken in gelijke stukken. Kook de pastinaken in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de pastinaak met een pureestamper.
  • Verwarm een vierde van de sojamelk en maak de puree smeuïg met de warme sojamelk.
  • Meng in een grote kom het tarwemeel, de eieren en de resterende sojamelk. Meng de pastinaakpuree erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en schenk een beetje beslag in de pan. Bak de pannenkoek, om in om, in circa 5 minuten gaar. Herhaal dit tot het beslag op is.

Salade

  • Schil en rasp de biet fijn.
  • Halveer de citroen.
  • Meng in een kom de biet, rucola, het sap van de citroen en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de pastinaakpannenkoeken over borden en lepel de appel-cranberrycompote erover. Verdeel de salade erover, vouw de pannenkoeken dubbel of rol ze op.

Ingredienten

4
Personen

Appel-cranberrycompote

  • 250 g cranberries
  • 200 g suiker
  • 50 ml water
  • 1 appel, Jonagold
  • 50 g rozijnen

Pastinakenpannenkoeken

  • 500 g pastinaak
  • 600 ml sojamelk
  • 170 g volkoren tarwemeel
  • 3 eieren
  • olijfolie om in te bakken

Salade

  • 1 rauwe rode biet
  • 1 citroen
  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig:

  • pureestamper
  • rasp
Geef je waardering
0