- Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de tagliatelle.
Het vlees marineren:
- Leg de varkenshaasjes op een bord zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Pel en hak 1 teen koflook.
- Rits de blaadjes van de tijm en de naalden van de rozemarijn en hak fijn.
- Voeg de gehakte kruiden en knoflook in een kom met een scheut olijfolie en peper.
- Marineer het vlees in de kruiden.
De tagliatelle:
- Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
- Giet de tagliatelle af, schep terug in de pan en roer een scheutje olijfolie erdoor.
De ratatouille:
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd blokjes.
- Snijd de courgette en aubergine in blokjes.
- Pel en snipper de uien, pel en hak 1 teen knoflook.
- Verhit zonnebloemolie in een pan.
- Fruit hierin de ui en knoflook aan.
- Voeg de paprika, courgette en aubergine toe en bak dit circa 4 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
- Schenk de tomatensap erbij, laat even door koken.
- Laat op middelhoog vuur circa 10 minuten garen en roer af en toe door.
- Pluk de blaadjes basilicum en hak deze fijn, en voeg toe aan de saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer af met geraspte Parmezaanse kaas.
Het vlees bakken:
- Verwarm een grillpan en bak hierin het vlees in circa 6-8 minuten gaar.
- Breng het vlees in de pan op smaak met zout.
- Snijd de varkenshaasjes in plakjes.
- Serveer ratatouille met de tagliatelle en de plakken varkenshaas.
0 reacties