De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta met ratatouille en varkenshaas

30 min kooktijd
Pasta met ratatouille en varkenshaas

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de tagliatelle.

Het vlees marineren:

  • Leg de varkenshaasjes op een bord zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  • Pel en hak 1 teen koflook.
  • Rits de blaadjes van de tijm en de naalden van de rozemarijn en hak fijn.
  • Voeg de gehakte kruiden en knoflook in een kom met een scheut olijfolie en peper.
  • Marineer het vlees in de kruiden.

De tagliatelle:

  • Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  • Giet de tagliatelle af, schep terug in de pan en roer een scheutje olijfolie erdoor.

De ratatouille:

  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd blokjes.
  • Snijd de courgette en aubergine in blokjes.
  • Pel en snipper de uien, pel en hak 1 teen knoflook.
  • Verhit zonnebloemolie in een pan.
  • Fruit hierin de ui en knoflook aan.
  • Voeg de paprika, courgette en aubergine toe en bak dit circa 4 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
  • Schenk de tomatensap erbij, laat even door koken.
  • Laat op middelhoog vuur circa 10 minuten garen en roer af en toe door.
  • Pluk de blaadjes basilicum en hak deze fijn, en voeg toe aan de saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer af met geraspte Parmezaanse kaas.

Het vlees bakken:

  • Verwarm een grillpan en bak hierin het vlees in circa 6-8 minuten gaar.
  • Breng het vlees in de pan op smaak met zout.
  • Snijd de varkenshaasjes in plakjes.
  • Serveer ratatouille met de tagliatelle en de plakken varkenshaas.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker