Pasta con pesto di rucola e arrosto di vitello (pasta met rucolapesto en gegrild kalfsvlees)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht.

Kalfsvlees
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met een beetje zout en versgemalen peper. Braad het vlees in circa 10 minuten om en om goudbruin. Leg het vlees op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat circa 10 minuten rusten.

Rucolapesto
Pel de knoflook. Leg een derde van de rucola apart voor later. Maal alle ingrediënten en het kookvocht van de pasta in een blender of keukenmachine tot er een smeuïge pesto ontstaat.

Groene asperges
Verwijder de kontjes van de asperges en snijd de asperges in kleine stukken. Blancheer de asperges circa 3 minuten in ruim water met en beetje zout en spoel koud. Laat goed uitlekken.
Smelt boter in een koekenpan. Pel en hak de knoflook. Snijd de peper fijn. Voeg beide toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de asperges toe en breng op smaak met een beetje zout.

Trancheer het vlees.
Meng de pasta met de asperges en pesto.

Serveren
Verdeel de pasta over borden en leg het vlees bovenop. Leg hierop de achtergehouden verse rucola. Snijd de cherrytomaten doormidden en verdeel over de pasta. Bestrooi eventueel met nog wat Parmezaanse kaas.

Ingredienten

4
Personen

Pasta

  • 400 g casarecce (pastasoort)
  • 100 g cherrytomaten

Rucolapesto

  • 1 teentje knoflook
  • 125 g rucola
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 200 ml olijfolie

Kalfsvlees

  • 400 g kalfslende of kalfshaas
  • olijfolie

Groene asperges

  • 0.5 bos groene asperges
  • 1 el boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper

Serveren

  • Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • blender of keukenmachine
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
0