Pasta con acciughe (pasta met ansjovis) & Fave (gestoomde tuinbonen)

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta con acciughe
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de ansjovis toe en laat op laag vuur smelten. Blus af met een scheutje witte wijn. Snijd de aubergine in stukjes en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree, tomatensaus, pijnboompitten, suiker en rozijnen toe en breng op smaak met peper. Laat de saus op laag vuur in circa 15 minuten inkoken. Kook de pasta in water met zout al dente. Giet de pasta af en roer enkele lepels van de saus door de pasta.

Fave
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de tuinbonen toe en bak kort mee. Blus af met witte wijn en voeg het bouillonblokje toe. Kook de bonen in circa 5 minuten gaar en breng op smaak met peper. Giet de bonen af.

Schep de pasta op een bord. Schep hier een aantal lepels van de saus overheen. Serveer de tuinbonen apart in een schaaltje. Hak de peterselie fijn en strooi over de pasta.

Ingredienten

4
Personen

Pasta met ansjovis

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 10 verse ansjovisfilets
  • witte wijn
  • 0.5 aubergine
  • 40 g tomatenpuree
  • 400 g tomatensaus
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 tl suiker
  • 30 g bruine rozijnen
  • 500 g bucatini (pasta)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 takjes peterselie

Fave

  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 400 g tuinbonen (gedopt alleen de bonen)
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • zout
  • versgemalen peper
  • peterselie
Geef je waardering
0