Passievruchten mess

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur en 30 minuten totale tijd
Verwarm de heteluchtoven voor op 110 °C. Klop de eiwitten met een snufje zout tot het luchtig is en het volume is verdrievoudigd. Voeg nu beetje bij beetje de suiker toe, let erop dat de suiker is opgelost voor je meer suiker toevoegt. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit de meringue in banen of cirkels en bak circa 2 uur onderin de oven. Laat de meringues afkoelen. Klop de room tot zachte pieken. Let erop dat je de room niet te hard klopt, de textuur moet los zijn. Spatel voorzichtig de crème fraîche erdoor. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Verdeel wat room over de bodem van de glazen en breek daar wat meringue over en lepel er wat passievrucht over. Doe nu weer wat room in het glas met wat stukjes meringue en passievrucht en herhaal tot de glazen vol zijn. Serveer de passievruchten mess direct.

Ingredienten

2
Personen

Meringues

  • 2 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 1 snufje zout

Passievruchten mess

  • 4 passievruchten
  • 100 ml room (minstens 40% vet)
  • 2 el crème fraîche

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • spuitzak met gekartelde spuitmond
  • 2 cocktailglazen
Geef je waardering
5