Parmigiana

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik en bestrooi ze met zout. 
Klop in een ruime schaal de eieren, bloem, bier, zout en peper tot een beslag. Wentel de plakken aubergine door het beslag en zorg dat beide kanten goed bedekt zijn.
Verhit een scheut olijfolie en een scheut zonnebloemolie in een pan. Bak de aubergines, op middelhoog vuur in circa 10 minuten gaar en laat ze uitlekken op keukenpapier. 
Pel en halveer de teentjes knoflook. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook.
Pureer de tomaten, verwijder de knoflook uit de olie en voeg de tomaten toe. 
Scheur de blaadjes basilicum en voeg ze met de suiker toe aan de tomaten. Breng op smaak met zout en peper en laat circa 20 minuten sudderen. 
Haal de saus van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de mozzarella in blokjes en de mortadella in plakjes. Vet de ovenschaal in met olijfolie en verdeel er een laagje tomatensaus over. Bedek de saus met plakken gebakken aubergines. Verdeel er Parmezaanse kaas, mortadella en mozzarella over. Herhaal dit tot de ovenschaal bijna vol zit. Eindig met tomatensaus en strooi er Parmezaanse kaas over.
Bak de Parmigiana circa 30 minuten in de oven.

Ingredienten

4
Personen

Parmigiana

  • 4 aubergines
  • 2 eieren
  • 190 g bloem
  • 200 ml bier
  • zout
  • versgemalen peper
  • 6 el olijfolie
  • 5 el zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 750 g gepelde tomaten
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1 tl fijne suiker
  • 250 g mozzarella
  • 150 g mortadella
  • 200 g geraspte Paramzaanse kaas

Extra nodig:

  • ovenschaal
Geef je waardering
3