Paprikasoep met heilbot

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Paprikasoep

  • Snijd de gepofte paprika’s in grove stukken.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheut olijfolie in een soeppan. Fruit de gepofte paprika’s, ui, komijnpoeder en kurkuma circa 4 minuten. Blus af met het water en verkruimel het bouillonblokje erin. Breng de soep aan de kook en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Snijd de heilbot in kleine stukjes en meng door de paprika. Meng de paprika en heilbot vlak voor het serveren door de soep.

Rauwe bietensalade 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bak het stokbrood krokant in de oven. Halveer het brood. Snijd de helften door en klap het brood open.
  • Snijd de bosuien in kleine ringen.
  • Schil en snijd de rode bieten met een dunschiller in dunne plakjes. Voeg de bosui toe. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Bestrijk het brood met hüttenkäse en verdeel de bietensalade erover.

Serveren

  • Schep de soep in borden en serveer het brood erbij.

Ingredienten

4
Personen

Gepofte gele paprikasoep

  • 4 gepofte gele paprika's
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 600 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 rode paprika's
  • 400 g heilbotfilet

Rauwe bietensalade

  • 1 volkoren stokbrood
  • 2 bosuien
  • 1 rode biet
  • 4 el Hüttenkäse
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig:

  • staafmixer
  • grillpan
Geef je waardering
0