Paprika's onder water (tomaten-paprikaroomsoep met tomatencrostini)

8
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

Breng een pan met het water aan de kook. Voeg de groentebouillonblokjes toe aan de pan zodra het water kookt.

 

Leg de paprika’s in een ovenschaal en pof ze circa 30 minuten in de oven.

 

Tomaten-paprikaroomsoep

 

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in partjes.Maak het blik met kikkererwten open en giet de kikkererwten af.Verhit een scheutje olie in een soeppan. Bak alle groente circa 3 minuten en blus af met de bouillon. Laat de soep circa 15 minuten koken.

Tomatencrostini

 

Verwarm een grill- of koekenpan. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met een flinke scheut olijfolie. Snijd het brood in plakjes. Bestrijk de plakjes brood met de knoflookolie. Breng op smaak met een beetje zout en rooster ze circa 1 minuut per kant in de grill- of koekenpan. Als je een koekenpan gebruikt krijg je alleen geen grillstreepjes op de crostini.

Haal de paprika’s uit de oven en laat circa 5 minuten afkoelen. Zet het vuur uit. Pureer de soep, maar niet te fijn.Er mogen best stukjes groente zichtbaar blijven. Pel de paprika’s. Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes. Voeg samen met de zure room toe aan de soep en breng het weer even aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager. Zorg ervoor dat de soep warm blijft, maar niet kookt.

 

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadkern en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de basilicumblaadjes en snijd deze fijn. Meng de basilicum door de tomatenblokjes en breng op smaak met olijfolie een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de crostini nog wat kleiner. Beleg de crostini met het tomatenmengsel.

 

Aan tafel!

Schep de soep in kommen en leg de tomatencrostini op een schaal. Snijd de peterselie fijn.Verdeel de peterselie over de kommen. Zet de tomatencrostini midden op tafel. Iedereen kan deze zelf pakken om lekker bij de soep te eten.

Ingredienten

4
Personen

Tomaten-paprikaroomsoep

  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 gele paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 7 tomaten
  • 1 blikje kikkererwten
  • olijfolie
  • 100 ml zure room
  • 0.5 bosje peterselie

Tomatencrostini

  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 boerenlandbrood
  • 8 trostomaten
  • 3 takjes basilicum

Klaar zetten

  • ovenschaal
  • pan
  • snijplank
  • (kinder)koksmes
  • blikopener
  • vergiet
  • soeppan
  • grillpan/koekenpan
  • knoflookpers
  • 2 kommetjes
  • broodmes
  • kwastje
  • staafmixer
Geef je waardering
8