Pappardelle met varkenshaas en citroenschil

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de varkenshaas in plakjes en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Voeg de varkenshaas toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Ris de oregano. Voeg de oregano, knoflook en cherrytomaatjes toe aan de varkenshaas en bak circa 3 minuten mee.
  • Rasp de schil van de citroen boven de pan.
  • Roer de pappardelle door de varkenshaas.
  • Breng een pan met een laagje water met zout aan de kook en kook de tuinbonen gaar in circa 5 minuten. Giet de tuinbonen af en spoel ze koud.
  • Snijd de radicchio in dunne reepjes.
  • Laat de maïs uitlekken.
  • Halveer de citroen en pers het sap uit boven een kommetje. Meng het citroensap met de olijfolie extra vierge, honing en de mosterd. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de dressing met de tuinbonen, radicchio en de mais.

Serveren

  • Verdeel de pappardelle met varkenshaas en de salade over borden. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Pappardelle met varkenshaas en citroenschil

  • 300 g pappardelle
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g varkenshaas
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 0.5 bosje oregano
  • 1 citroen
  • 200 g diepvriestuinbonen
  • 1 krop radicchio
  • 150 g mais
  • olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing
  • 2 tl mosterd
  • 50 g Parmezaanse kaas
Geef je waardering
3