Pappardelle con zucchine e tacchino (parpadelle met courgette en kalkoen)

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kalkoen
Snijd de kalkoen in lange dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalkoen circa 5 minuten. Blus af met de wijn. Pluk en hak de munt en salie fijn. Strooi de kruiden over de kalkoen. Pel en pers de knoflook boven de pan en bak de knoflook mee. Snijd de tomaat in blokjes, voeg toe aan de kalkoen en verwarm 1 minuut mee.

Groente
Verhit de grillpan of grill op hoog vuur. Snijd de uiteindes van de courgettes en schaaf er met de kaasschaaf lange dunne plakken van. Gril de plakjes om en om circa 1 minuut. Halveer de chilipeper over de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in halve ringetjes. Pluk en hak de basilicum en peterselie. Meng alle ingrediënten in een ovenschaal. Voeg de gegrilde courgettes toe.

Serveren
Giet de pasta af en schep bij de gemarineerde courgette. Voeg hier ook de kalkoen aan toe en schep alles even goed door. Zet de schaal op tafel en garneer met Parmezaanse kaas.

Tip
Je kunt de citroenpeper ook vervangen door versgemalen zwarte peper een beetje zout en de rasp van een citroen.

Ingredienten

4
Personen

Pappardelle

  • 400 g pappardelle

Kalkoen

  • 400 g kalkoenfilet
  • 2 el olijfolie
  • 150 ml witte wijn
  • 1 takje munt
  • 1 takje salie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat

Groente

  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 rode chilipeper
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes peterselie
  • 100 ml olijfolie
  • 1 tl citroenpeper

Garneren

  • 100 g Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • grillpan
  • ovenschaal
  • knoflookpers
  • kaasschaaf
Geef je waardering
3