Pannenkoeken met groentegezichtje

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Humus

  • Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht.
  • Pel de knoflook.
  • Pureer de knoflook, kikkererwten, het sap van een halve citroen, de tahin een snufje zout en een scheut kikkererwtenvocht met een staafmixer tot een gladde pasta.

Witlof en spruitje

  • Snijd de kontjes van de spruitjes.
  • Snijd de witlof in vieren en verwijder de harde kern.
  • Verhit olijfolie in een pan. Bak de witlof en de spruitjes op middelhoog vuur circa 5 minuten.
  • Voeg de appelstroop toe en stoof de spruitjes met deksel op de pan in circa 7 minuten gaar.

Pannenkoeken

  • Meng de meelsoorten, water en melk in een grote kom met een garde tot een glad beslag en voeg een snufje zout toe.
  • Verhit een klein beetje zonnebloemolie in een grote koekenpan.
  • Voeg een deel van het beslag toe. Laat de bovenkant droog en de onderkant goudbruin worden en keer hem dan om. Herhaal tot je alle pannenkoeken hebt gebakken.
  • Houd de pannenkoeken warm door op een pan met kokend water een bord of deksel te leggen. Leg daarop de pannenkoeken en bedek met een bord of deksel.
  • Leg een pannenkoek op een bord en maak er een gezichtje op met de humus, witlof en spruitjes • Bestrooi de humus met een paprikapoeder en besprenkel met olijfolie.

Ingredienten

4
Personen

Pannenkoeken met groentegezichtje

  • 500 g kikkererwten uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • zout
  • 500 g spruitjes
  • 4 stronken witlof
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el appelstroop
  • 100 g boekweitmeel
  • 150 g volkorenmeel
  • 250 ml water
  • 250 ml sojamelk (of volle melk)
  • 1 snufje paprikapoeder
  • versgemalen peper
  • zonnebloemolie
Geef je waardering
0