In samenwerking met Campina Biologisch, maken chefkoks Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer de lekkerste recepten met biologische boerenyoghurt. Deze keer in de hoofdrol: een panna cotta van biologische boerenyoghurt met aardbei, dragon en compote van rabarber. Dat klinkt toch héérlijk?

 

Ingredienten

4
Personen

Panna cotta

  • 350 ml slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • Rasp van ½ citroen
  • 100 g suiker
  • 180 g Campina Biologische boerenyoghurt
  • 1 vanillestokje

Compote

  • 400 g rabarber
  • 250 g aardbeien
  • 40 g suiker
  • 50 ml water
  • 1 vanillestokje
  • 2 stuks steranijs

Garnering

  • 250 g aardbeien
  • 1 bos dragon

Extra nodig

  • Keukenmachine/staafmixer
  • Rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 6 uur en 35 minuten

Panna cotta

Leg 2 blaadjes gelatine in een laagje water en breng de room tegen de kook aan. Zorg dat de bladeren volledig onder water staan. Voeg suiker, vanille en citroenrasp toe aan de room en haal van het vuur.

Haal de gelatine uit het water, knijp uit en los de gelatine op in de room. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

Voeg nu de yoghurt toe en meng het met een staafmixer tot een egale massa. Stort hierna de mix in een bak en plaats deze in de koelkast voor minimaal 6 uur.

Compote

Snijd de rabarber en de aardbeien in plakjes van 1 cm breed en voeg deze toe aan de pan met alle overige ingrediënten.

Stoof de rabarber en de aardbeien op laag vuur gedurende 15-20 minuten en laat het hierna afkoelen in de koelkast tot het koud is.

Bord opmaken

Maak per persoon van 1 eetlepel warme compote een uitgesmeerd rondje op het bord en leg hier een goede eetlepel panna cotta bovenop. Garneer het bord met gehalveerde aardbeien en dragon.

Geef je waardering

26
Panna cotta van boerenyoghurt met aardbei, dragon en compote van rabarber