Panforte

34
Gemiddeld
Panforte

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
4 uur en 15 minuten totale tijd

Specerijenmengsel
Snijd de gember fijn en meng met de specerijen en het sinaasappelsap.

Panforte
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rooster de amandelen en hazelnoten in 10 minuten goudbruin. Snijd de vijgen en dadels doormidden en laat ze minimaal 3 uur wellen in het specerijenmengsel.

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Meng de vijgen en dadels in het specerijenmengsel met de amandelen, hazelnoten, gekonfijte sinaasappelschil en bloem en meng kort door elkaar. Breng in een pan de honing met de suiker aan de kook tot 135 ºC, meng met de boter en roer door het notenmengsel. Vet de vorm in met boter en beleg met enkele lagen eetpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig over het eetpapier en druk voorzichtig aan met natte handen. Bak de panforte 1 uur en 30 minuten in de oven. Laat de panforte voor het mooiste resultaat een nacht uitharden, bestuif met poedersuiker en snijd in gelijke stukken.

Ingredienten

1
Porties

Specerijenmengsel

  • 10 g gekonfijte gember
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl nootmuskaatpoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 100 ml sinaasappelsap

Panforte

  • 130 g amandelen
  • 110 g hazelnoten
  • 110 g gedroogde vijgen
  • 250 g gedroogde dadels
  • 190 g gekonfijte sinaasappelschil in blokjes
  • 50 g bloem
  • 125 g honing
  • 125 g rietsuiker
  • 35 g boter
  • 10 vellen eetpapier

Extra nodig

  • bakvorm van 21x21 cm
  • boter om in te vetten
  • poedersuiker
  • thermometer
Panforte
Geef je waardering
34