Pampaschotel & Acaraje

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

3 uur totale tijd

Pampa
Snijd de peper fijn. Marineer het vlees 1 nacht in het sap van de limoenen, wijn, rozemarijn, worcestersaus, laurier en peper. Haal het vlees uit de marinade maar bewaar de marinade. Dep het vlees droog. Verhit olie in een pan en bak het vlees om en om bruin. Schenk de marinade erop en laat het vlees, met deksel op de pan, op laag vuur circa 2,5 uur stoven. Controleer om de 20 minuten of er eventueel wijn bij het vlees geschonken moet worden.

Acaraje
Verwarm de frituur tot 180 °C. Pel en rasp de ui. Pureer de bonen met zout en ui in de keukenmachine. Maak met lepels bolletjes van de bonenpuree, bak ze in de frituur goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de peper in stukjes en pel en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui, peper en trassi. Snijd de bolletjes doormidden en hol ze uit. Meng het trassimengsel met het binnenste gedeelte van de bolletjes. Vul de Acaraje met de vulling en druk de helften tegen elkaar.

Serveer de sukade met de acaraje en lepel de jus erover.

Ingredienten

4
Personen

Pampa

  • 1 rode peper
  • 4 sukadelapjes
  • 2 limoenen
  • 500 ml witte wijn
  • 2 el worcestersaus
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • olie

Acaraje

  • 1 ui
  • zout
  • 250 g zwarte bonen
  • 1 groene peper
  • 50 g trassi
  • 1 ui
  • 2 el olie

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
0