Paksoi uit de wok met mangosalade

5
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Mie

  • Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Paksoi uit de wok

  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de paksoi in repen.
  • Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de knoflook, komijnpoeder en de pinda’s circa 2 minuten. Voeg de paksoi toe, bak circa 3 minuten mee en meng de taugé erdoor. Voeg de garnalen toe en warm goed door. Breng op smaak met de sesamolie en versgemalen peper.

Eieren

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet de eieren af en spoel ze koud. Pel en halveer de eieren.

Mangosalade

  • Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een kom de mango, komkommer, pinda’s en de sesamolie.
Serveren
  • Verdeel de mie over borden. Schep de paksoi op de mie, verdeel de mangosalade eroverheen en leg de eieren erop.

Ingredienten

4
Personen

Paksoi uit de wok met mangosalade

  • 300 g mienestjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stronk paksoi
  • arachideolie
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 el pinda's
  • 150 g taugé
  • 500 g grote garnalen
  • 1 tl sesamolie
  • 4 eieren

Mangosalade

  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 1 el pinda's
  • 1 tl sesamolie
Geef je waardering
5