Paccheri con salsiccia e radicchio

2
Makkelijk
Paccheri con salsiccia e radicchio

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de salsiccia in stukjes. Verhit voor de saus een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de salsiccia en venkelzaadjes toe, bak kort mee en blus af met de wijn. Laat de wijn helemaal weg koken. Snijd intussen de paddenstoelen in stukjes en pluk en hak de peterselie fijn. Voeg de paddenstoelen, helft van de peterselie en passata toe en laat de saus 10 minuten inkoken. Kook de pasta al dente in een pan met gezouten water.

Besprenkel voor de bruschetta het tramezzini-brood aan 1 kant in met olijfolie. Bak het brood in een koekenpan goudbruin en snijd in driehoeken. Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Pel en pers de knoflook en meng met de tomaten, fijngesneden basilicum, oregano en olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schep de tomatensalade op het gebakken brood.

Haal 4 mooie bladeren van de radicchio en leg ze apart. Snijd de rest van de radicchio in reepjes. Giet de pasta af en meng met de gesneden radicchio door de saus. Breng op smaak met versgemalen peper.

Serveren
Leg de apart gehouden bladeren van de radicchio op borden en schep de pasta erin. Leg er bruschetta op en garneer met een gehakte peterselie en rasp er Parmezaanse kaas over.

Ingredienten

4
Personen

Paccheri con salsiccia e radicchio

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g salsiccia
  • olijfolie om in te bakken
  • 0.5 tl venkelzaadjes
  • 150 ml droge witte wijn
  • 200 g paddenstoelemix
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 200 ml tomatenpassata
  • 300 g paccheri (pasta)
  • 1 radicchio
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bruschetta

  • 2 sneetjes tramezzini-brood
  • 3 pomodori tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 bos basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • olijfolie extra vierge
Paccheri con salsiccia e radicchio
Geef je waardering
2