Paasstol cupcakes

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Cupcakes
Wel de rozijnen circa 30 minuten in warm water. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem met het amandelpoeder, bakpoeder, suiker en het zout. Meng in een andere kom het ei met de melk en de zonnebloemolie. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg toe aan het eimengsel. Spatel het droge mengsel door het natte mengsel. Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Schep de rozijnen door het beslag. Verdeel de cupcakevormpjes over de cupcaketray. Vul de vormpjes voor driekwart met het beslag. Rol het amandelspijs in 12 gelijke bolletjes en druk deze in het beslag. Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Botercrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Bewaar een klein scheutje koude melk. Breng voor de banketbakkersroom de resterende melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met het scheutje koude melk en de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop de boter met de poedersuiker luchtig. Roer de banketbakkersroom glad en voeg geleidelijk toe aan de luchtige boter tot het een smeuïge crème is.

Topping
Verdeel een flinke lepel botercrème over de cupcakes en strijk puntvormig af. Hak de pistachenoten fijn en verdeel over een schaal. Doop de cupcakes in de gehakte pistachenoten. Schep drie kwart van de overgebleven botercrème in een spuitzak met een blaadjesspuitmond. Spuit botercrèmeblaadjes op de cupcakes. Meng de saffraandraadjes met een klein beetje water tot het water geel gekleurd is. Zeef de draadjes uit het water en meng het water door de resterende botercrème. Schep in een spuitzak met een klein spuitmondje en spuit een klein bolletje in het midden van de blaadjes zodat er een bloem ontstaat.

Ingredienten

12
Porties

Cupcakes

  • 2 el blanke rozijnen
  • 100 g bloem
  • 100 g amandelpoeder
  • 7 g bakpoeder
  • 220 g suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 vanillestokje
  • 120 g amandelspijs

Botercrème

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 2 el bloem
  • 250 g roomboter
  • 60 g poedersuiker

Topping

  • 50 g pistachenoten
  • 5 draadjes saffraan

Extra nodig:

  • plasticfolie
  • cupcakevormpjes
  • cupcaketray
  • spuitzak met blaadjesspuitmond
  • spuitzak met kleine spuitmond
Geef je waardering
4