Ovenschotel scharfilet met spaghetti aglio olio en rucola

46
Gemiddeld
Ovenschotel scharfilet
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm de olijfolie in een pannetje. Snijd de knoflook en rode pepers in plakjes, voeg samen met de olijven toe aan de olie. Laat minstens een half uur trekken op laag vuur, maar voorkom dat de olie gaat borrelen en de knoflook verbrandt.

Bereiding ovenschotel

Breng een ruime pan water aan de kook met een flinke snuf zout. Kook hierin de pasta volgens de verpakking beetgaar. Hak de peterselie fijn en snijd de paprika in vierkantjes van 1 x 1 centimeter. Voeg de paprika toe aan de olijfolie en meng door de pasta. Roer de rucola er op het laatste door en garneer met peterselie en eventueel geraspte Parmezaanse kaas. Serveer met de ovenschotel.

Ingredienten

4
Personen

Voor de ovenschotel

  • 400 g spaghetti
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 4 tenen knoflook
  • 2 verse rode pepers
  • 2 el zwarte olijven schijfjes
  • 2 geroosterde rode paprika’s (uit een pot)
  • 1 bosje verse peterselie
  • 75 g rucola
  • 1 ovenschotel scharfilet
  • optioneel: geraspte Parmezaanse kaas
Geef je waardering
46