Ovengebakken kip en aardappels met kruidenboter

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kruidenboter

  • Pel de knoflook.
  • Pel en snijd de ui in grove stukjes.
  • Scheur de dragon in grove stukken.
  • Rasp de schil van de citroen. Halveer en pers de citroen.
  • Pureer de knoflook, ui, dragon en de rasp en het sap van de citroen in het bakje van de staafmixer fijn. Voeg een beetje olijfolie extra vierge, zout en versgemalen peper toe. Voeg de boter toe en maal tot een smeuïge kruidenboter.

Kippenbouten en aardappels

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de kippenbouten aan de bovenkant kruislings in en smeer ze in met een dikke laag kruidenboter.
  • Snijd de aardappels en appels in partjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een klein beetje olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Zet het ovenrooster erbovenop en leg de kippenbouten erop. Bak de kip en de aardappels in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Salade

  • Snijd de radijsjes in vieren.
  • Spoel de doperwten af met warm water.
  • Meng de radijsjes in een kom met de doperwten en voeg mosterd en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Serveren

  • Verdeel aardappels en de salade over borden. Leg de kippenbout erbovenop en verdeel de kruidenboter eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Kruidenboter

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 0.5 bosje dragon
  • 1 citroen
  • olijfolie extra vierge
  • 125 g zachte roomboter

Kippenbouten en aardappels

  • 4 kippenbouten
  • 600 g aardappels
  • 3 appels
  • olijfolie om in te bakken

Salade

  • 1 bosje radijs
  • 400 g diepvriesdoperwten
  • 1 el grove mosterd

Extra nodig

  • staafmixer en bijbehorend bakje
  • bakpapier
  • rasp
Geef je waardering
7