Ossenhaastartaar en broccolisoep met gekaramelliseerde uien

5
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Ossenhaastartaar met gember en sojasaus

  • Snijd de ossenhaas in zeer kleine stukjes.
  • Snijd de gember fijn.
  • Meng de gember, sojasaus, worchestershiresaus en olijfolie in een diepe kom.
  • Voeg de ossenhaas toe en laat circa 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Hak de augurken fijn en meng ze na het rusten samen met de kappertjes door de ossenhaas.
  • Was de sla grondig en plaats op een bord.
  • Plaats het tartaarmengsel in de ring op de sla en duw stevig aan. Verwijder de ring.
  • Hak de lente-ui, strooi deze samen met peper en grof zout over de biefstuk en serveer.
  • Rasp de Parmezaanse kaas met een dunschiller in lange plakken en zet die schuin tegen de tartaar. 

Broccolisoep met gekaramelliseerde uien


  • Pel en snipper de ui.
  • Doe de olijfolie samen met de ui in een pan op laag vuue, blijf roeren en bak tot de uien gekaramelliseerd zijn.
  • Voeg de honing bij de ui, blijf roeren en bak op een hoog vuur tot de honing gesmolten is.
  • Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stengel fijn.
  • Breng de groentebouillon in een soeppan aan de kook.
  • Voeg de broccoli toe als de bouillon kookt.
  • Laat circa 4 minuten doorkoken en pureer de soep met een staafmixer glad.
  • Verdeel de soep over vier soepborden, garneer met een beetje room en de gekaramelliseerde uien.


Ingredienten

4
Personen

Ossenhaastartaar

  • 450 g ossenhaasfilets
  • 4 cm gember
  • 2 el sojasaus
  • 2 el worcestershire saus
  • 1 el kappertjes
  • 8 zoetzure augurken
  • 6 blaadjes ijsbergsla
  • 1 lente-ui
  • 1 el grof zout
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 1 glas olijfolie

Broccolisoep

  • 2 stronken broccoli
  • 1 l groentebouillon
  • 3 tl room

Gekaramelliseerde uien

  • 4 uien
  • 0.5 glas olijfolie
  • 3 el honing

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
5