Oosterse gambacocktail

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Aardappelcrunch
Verwarm de olie om te frituren voor tot 180 ºC. Schil de aardappel en snijd op de Chinese mandoline in dunne reepjes. Snijd de plakjes in reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Spoel het zetmeel van de aardappel en dep droog met keukenpapier. Frituur de aardappelblokjes in circa 1 minuut goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout.

Limoencrème
Rasp en pers de limoen uit boven de magere yoghurt. Pluk de dragon, snijd fijn en voeg toe aan de yoghurt.

Gambasalade
Pel de gamba’s en verwijder de kop en het darmkanaal. Halveer de gamba’s in de lengte. Verhit een scheutje olie in een kleine pan, fruit de kurkuma en voeg de gehalveerde gamba’s toe. Blus af met een scheutje witte wijn. Pluk en had de dragon en strooi over de gamba’s.

Avocadocrème
Maak de avocado schoon. Pel en halveer de knoflook. Pureer de avocado samen met de knoflook, mayonaise en de sambal tot een gladde crème en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren
Bouw de cocktail in lagen op. Begin met de avocadocrème, vervolgens de aardappelcrunch, dan de gambasalade en tenslotte de limoencrème.

Ingredienten

4
Personen

Aardappelcrunch

  • 1 aardappel

Limoencrème

  • 1 limoen
  • 100 ml magere yoghurt
  • 3 takjes dragon

Gambasalade

  • 12 hele gamba's
  • scheut olijfolie
  • 1 tl kurkuma
  • witte wijn
  • 1 takje dragon

Avocadocrème

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl sambal badjak
  • 0.5 limoen

Extra nodig

  • olie om in te frituren
  • Chinese mandoline
  • keukenpapier
  • staafmixer met bakje
Geef je waardering
0