Omelet van garnalen en aardappel uit Zuid-Amerika

11
Gemiddeld
Omelet van garnalen en aardappel uit Zuid-Amerika

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Verwarm de grill van de oven op 180 ºC.
Mondeer de tomaten. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Maak de gamba’s schoon en verwijder het darmkanaal langs de rugzijde. Snijd de gamba’s in stukjes. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit hierin de uiringen circa 2 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en fruit circa 1 minuut mee. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes van circa 1 bij 1 centimeter. Voeg de tomaat, paprika en de aardappelblokjes toe en roer voorzichtig door. Zet het vuur laag en laat circa 10 minuten pruttelen. Draai het vuur uit en voeg de gamba’s toe. Vet de quichevorm in met roomboter. Kluts de eieren en voeg het bakpoeder toe met een beetje zout. Roer goed door zodat alle klontjes van het bakpoeder verdwenen zijn. Meng het garnalenmengsel met het eimengsel en schenk alles in de ingevette quichevorm. Bedek de vorm met aluminiumfolie en zet de quiche circa 8 minuten onder de grill. Verwijder de aluminiumfolie en gril nogmaals circa 8 minuten. Snijd de limoen in partjes. Hak de peterselie fijn.

Serveren
Snijd de omelet in 6 gelijke delen en garneer met een partje limoen. Besprenkel met wat limoensap en bestrooi met wat peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Omelet van garnalen en aardappel uit Zuid-Amerika

  • 2 grote tomaten
  • 1 rode paprika
  • 500 g gamba's
  • 1 grote ui
  • zonnebloemolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 400 g vastkokende aardappels
  • 1 el roomboter
  • 6 eieren
  • 4 g bakpoeder
  • 1 limoen
  • 0.5 bosje bladpeterselie

Extra nodig

  • quichevorm
  • aluminiumfolie
Omelet van garnalen en aardappel uit Zuid-Amerika
Geef je waardering
11