Omelet sushi wraps

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De omelet pannenkoek:

  • Breek 8 eieren in een kom en klop los.
  • Voeg zout en versgemalen peper toe.
  • Verhit olie in een koekenpan.
  • Bak 8 omeletten van de eieren. Bak elke omelet circa 2 minuten, totdat de bovenkant gestold is.

De zalm-avocado wrap:

  • Snijd de zalm in stukjes ( de plakken zalm)
  • Snijd de dille fijn en houd een beetje apart voor de salade.
  • Leg 1 omelet op een snijplank
  • Leg daarop een vel nori met de glanzende kant op de omelet en de ruwe kant naar boven
  • Nu ga je de wrap vullen. Leg de vulling in een horizontale streep op het midden van de wrap zodat er 2 zijkanten leeg blijven om te kunnen vouwen.
  • Smeer een laagje mierikswortel over het midden van de omelet. Hou de zijkanten van de wrap leeg.
  • Leg hierop 2 stukjes zalm
  • Verdeel hierover wat afalfa en wat dille.
  • Rol de wrap op.
  • Maak 4 zalm-avocado wraps en laat deze even rusten tot de nori zacht is.

De geitenkaas wrap:

  • Verwijder de buitenste laag van de bosui en snijd deze in snippers.
  • Snijd de geitenkaas in dunne plakjes
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in dunne repen.
  • Leg 1 omelet op een snijplank met daarop een vel nori.
  • Smeer een laagje honing over het midden van de omelet. Hou de zijkanten van de wrap leeg.
  • Leg daarop enkele plakjes geitenkaas
  • Leg daarop 2 stukjes avocado
  • Leg daarop wat walnoten
  • Voeg als laatste nog wat alfalfa toe
  • Breng op smaak met versgemalen peper
  • Rol de wrap op.
  • Maak 4 geitenkaas wraps en laat deze rusten tot de nori zacht is


De rucola salade:

  • Was de rucola, laat uitlekken en schep in een kom
  • Voeg een scheut olijfolie, klein beetje dille (mag ook bieslook of peterselie zijn) en honing naar smaak toe
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper

Ingredienten

4
Personen

Omelet sushi wraps

  • 8 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 200 g dunne plakjes gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 1 bosje dille
  • 10 vellen nori
  • 3 tl mierikswortel
  • 100 g alfalfa
  • 4 bosuitjes
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 2 tl honing
  • 100 g walnoten
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 250 g rucola
  • honing
  • olijfolie extra vierge
Geef je waardering
4