De omelet pannenkoek:
- Breek 8 eieren in een kom en klop los.
- Voeg zout en versgemalen peper toe.
- Verhit olie in een koekenpan.
- Bak 8 omeletten van de eieren. Bak elke omelet circa 2 minuten, totdat de bovenkant gestold is.
De zalm-avocado wrap:
- Snijd de zalm in stukjes ( de plakken zalm)
- Snijd de dille fijn en houd een beetje apart voor de salade.
- Leg 1 omelet op een snijplank
- Leg daarop een vel nori met de glanzende kant op de omelet en de ruwe kant naar boven
- Nu ga je de wrap vullen. Leg de vulling in een horizontale streep op het midden van de wrap zodat er 2 zijkanten leeg blijven om te kunnen vouwen.
- Smeer een laagje mierikswortel over het midden van de omelet. Hou de zijkanten van de wrap leeg.
- Leg hierop 2 stukjes zalm
- Verdeel hierover wat afalfa en wat dille.
- Rol de wrap op.
- Maak 4 zalm-avocado wraps en laat deze even rusten tot de nori zacht is.
De geitenkaas wrap:
- Verwijder de buitenste laag van de bosui en snijd deze in snippers.
- Snijd de geitenkaas in dunne plakjes
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in dunne repen.
- Leg 1 omelet op een snijplank met daarop een vel nori.
- Smeer een laagje honing over het midden van de omelet. Hou de zijkanten van de wrap leeg.
- Leg daarop enkele plakjes geitenkaas
- Leg daarop 2 stukjes avocado
- Leg daarop wat walnoten
- Voeg als laatste nog wat alfalfa toe
- Breng op smaak met versgemalen peper
- Rol de wrap op.
- Maak 4 geitenkaas wraps en laat deze rusten tot de nori zacht is
De rucola salade:
- Was de rucola, laat uitlekken en schep in een kom
- Voeg een scheut olijfolie, klein beetje dille (mag ook bieslook of peterselie zijn) en honing naar smaak toe
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper
Meld je aan en praat mee