De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

omelet sushi wraps

Breek 8 eieren in een kom en klop los. Voeg zout en versgemalen peper toe. Verhit olie in een koekenpan.

30 MIN
Omelet sushi wraps

Een recept van

Kasia Vermaire

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

De omelet pannenkoek:

  • Breek 8 eieren in een kom en klop los.
  • Voeg zout en versgemalen peper toe.
  • Verhit olie in een koekenpan.
  • Bak 8 omeletten van de eieren. Bak elke omelet circa 2 minuten, totdat de bovenkant gestold is.

De zalm-avocado wrap:

  • Snijd de zalm in stukjes ( de plakken zalm)
  • Snijd de dille fijn en houd een beetje apart voor de salade.
  • Leg 1 omelet op een snijplank
  • Leg daarop een vel nori met de glanzende kant op de omelet en de ruwe kant naar boven
  • Nu ga je de wrap vullen. Leg de vulling in een horizontale streep op het midden van de wrap zodat er 2 zijkanten leeg blijven om te kunnen vouwen.
  • Smeer een laagje mierikswortel over het midden van de omelet. Hou de zijkanten van de wrap leeg.
  • Leg hierop 2 stukjes zalm
  • Verdeel hierover wat afalfa en wat dille.
  • Rol de wrap op.
  • Maak 4 zalm-avocado wraps en laat deze even rusten tot de nori zacht is.

De geitenkaas wrap:

  • Verwijder de buitenste laag van de bosui en snijd deze in snippers.
  • Snijd de geitenkaas in dunne plakjes
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in dunne repen.
  • Leg 1 omelet op een snijplank met daarop een vel nori.
  • Smeer een laagje honing over het midden van de omelet. Hou de zijkanten van de wrap leeg.
  • Leg daarop enkele plakjes geitenkaas
  • Leg daarop 2 stukjes avocado
  • Leg daarop wat walnoten
  • Voeg als laatste nog wat alfalfa toe
  • Breng op smaak met versgemalen peper
  • Rol de wrap op.
  • Maak 4 geitenkaas wraps en laat deze rusten tot de nori zacht is


De rucola salade:

  • Was de rucola, laat uitlekken en schep in een kom
  • Voeg een scheut olijfolie, klein beetje dille (mag ook bieslook of peterselie zijn) en honing naar smaak toe
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker