Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Olijven/tomatenbrood

  • 100 g zwarte olijven
  • 100 g gemarineerde tomaten
  • 350 g bloem
  • 0.5 tl zout
  • 250 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 7 g droge gist

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de olijven in ringen en de tomaten in stukjes. Kneed een deeg van de bloem, zout, water, olie en gist en meng de olijven en tomaten erdoor. Laat in een kom, afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek, rijzen tot het volume verdubbeld is. Duw de lucht uit het deeg en verdeel het in 4 porties. Maak er mooie bolletjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat ze nog 10 minuten, afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek, rijzen. Bak de broodjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Geef je waardering

85
Olijven/tomatenbrood