Oesterzwammenomelet

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Oesterzwammenomelet

Pel en snipper de ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en de zongedroogde tomaten circa 2 minuten. Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd de prei in halve ringen. Scheur de oesterzwammen in gelijke stukken. Voeg de oesterzwammen en de prei toe en bak circa 4 minuten. Kluts in een kom de eieren met de room en breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg de doperwten toe aan de pan met groente, schenk het eiermengel erover en gaar op laag vuur met de deksel op de pan circa 6 minuten. Draai de omelet met behulp van een bord om en bak nog circa 4 minuten. Haal de omelet uit de pan en snijd de omelet in vieren.

Brood en rucola

Verwarm de grillpan voor. Besprenkel het brood met olie en gril het brood in circa 4 minuten krokant. Meng in een kom de rucola met een scheutje olijfolie extra vergine.

Serveren

Verdeel de omelet, het brood en een flinke toef rucola over borden. 

Ingredienten

4
Personen

Oesterzwammenomelet

  • 1 rode uien
  • 1 teentjes knoflook
  • 150 g zongedroogde
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 prei
  • 250 g oesterzwammen
  • 8 eieren
  • 200 ml kookroom
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 8 sneetjes pompoenbrood
  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vergine
Geef je waardering
0