Notre Dame

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

120 minuten kooktijd
180 minuten totale tijd

Moscovischbeslag 

Verwarm de oven op 180 ºC.
 Splits de eieren en klop de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie luchtig. Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve pieken. Spatel het eiwit door de eidooiers. Smelt de boter. Roer de gesmolten boter en de bloem door het eimengsel. Strijk het beslag dun uit (circa 0,5 centimeter) op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het beslag in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat het Moskovisch biscuit afkoelen. Steek er 4 cirkels van 16 centimeter doorsnede uit.

Kwarkmousse
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de room op tot yoghurtdikte. Halveer de citroen. Meng de kwark met de poedersuiker en het sap van een halve citroen. Los de gelatine met aanhangend water op in een pan. Meng de gelatine door de kwark en spatel de room erdoor. Bouw de taart op in een ring van 16 cm doorsnede. Begin met een plak biscuit en verdeel daarop een laag kwarkmousse. Herhaal dit tot het biscuit en de mousse op is maar eindig met een laag biscuit. Vries de taart 1 uur in.

Kersentopping
Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm de abrikozenjam en los de geweekte gelatine erin op. Meng door het fruit. Haal de taart uit de ring en schep in het midden van de taart een hoopje fruit.

Italiaans schuim
Klop de eiwitten stijf.
Breng water met suiker aan de kook en kook tot 121 ºC.
Schenk de siroop bij het eiwit en klop het eiwit tot het taai en bijna koud is. Schep het schuim in een spuitzak met grote gladde spuitmond. Spruit schuine banen van de bovenkant van de taart naar beneden. Strijk de rand van het eiwit af met een paletmes. Brand het schuim goudbruin af met een gasbrander. 


Ingredienten

1
Porties

Moscovischbeslag

  • 6 eieren
  • 175 g suiker
  • 150 g bloem
  • 90 g boter

Kwarkmousse

  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 ml room
  • 250 ml kwark
  • 35 g poedersuiker
  • 1 citroen

Kersentopping

  • 1 blaadje gelatine
  • 3 el abrikozenjam
  • 75 g diepvries kersen zonder pit

Italiaansschuim

  • 4 eiwitten
  • 50 ml water
  • 170 g suiker

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • taartring van 16 cm doorsnede
  • spuitzak
  • grote gladde spuitmond
  • gasbrander
Geef je waardering
2