De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zelfgemaakte noodlesoep

Noodlesoep met zelfgemaakte noedels! Maak het vega door de ossenstaart te vervangen door tofu of champignons.

30 min voorbereidingstijd
270 min kooktijd
noodlesoep

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Een warme kom noodles met mals vlees en een goddelijke saus. Dat is comfort food waar we elke dag mee uit de voeten kunnen!"

Bereidingswijze

Noodles

  1. Voeg alle ingrediënten toe aan een kom en kneed goed door. Kneed door totdat het elastisch is.

  2. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat rusten in de koelkast voor circa 30 minuten.

  3. Haal het deeg door een pastamachine op de dunste stand. Herhaal dit twee keer. Gebruik vervolgens de spaghetti-stand op de pastamachine om dunne noodles te krijgen.

  4. Kook de noodles in circa 30 seconden gaar.

Noodlesoep

  1. Spoel de ossenstaart af. Halveer de ui. Snijd de tomaat in kwarten, 3 bosui-stengels in stukken en houd het groene gedeelte apart voor de garnering. Snijd de gember in plakken. Pel 3 knoflooktenen. Doe al deze ingrediënten in de pan samen met het water.  

  2. Verhit een koekenpan en rooster de Szechuan-peper voor enkele seconden. Voeg toe aan de bouillon samen met de rijstwijn, steranijs en laurier. Breng de pan aan de kook en trek een heldere bouillon. Dit duurt ongeveer 3-4 uur. Schuim tussendoor af.

  3. Zeef de bouillon en houdt warm. Voeg daar nog een paar stukken bosui aan toe (groene gedeelte), sojasaus, suiker en paar plakken gember.

  4. Haal de ossenstaart uit de pan. Verwijder het vlees van het bot en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het vlees kort aan.

  5. Maal de knoflooktenen. Snijd de overige bosui in ringen en de koriander fijn.

  6. Verdeel de chili-pasta, een scheut sojasaus, knoflook en scheutje olie over een soepkom. Voeg de noedels toe en giet de bouillon in de soepkom.

  7. Garneer de soep met de bosui, koriander en rundvlees.

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker