Nomadisch 12-uurtje

2
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Bulgurchorba
Pel en snijd de uien grof. Pel de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de venkelzaadjes circa 3 minuten. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Mondeer de tomaten, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de bouillon. Schil en snijd de knolselderij in brunoise. Voeg de knolselderij, bulgur, tomatenpuree en de citroenblaadjes toe aan de pan en laat circa 13 minuten koken.

Gegrilde kip met abrikozen
Wel de abrikozen circa 1 uur in de sinaasappelsap. Bestrijk de kippendijen met olie. Verwarm de grillpan of de grill en gril de kippendijen om en om goudbruin. Pureer de abrikozen met het sap. Schenk dit in een pan en voeg de kerriepoeder en gemberpoeder toe. Pel en snijd de knoflook, voeg toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de gegrilde kippendijen toe en laat circa 2 minuten koken. Zet het vuur uit en voeg de zure room toe.

Snelle salade
Pluk, was en droog de sla. Breng de sla op smaak met een scheutje azijn.

Pitabroodjes
Bak de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveren
Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de gegrilde kip. Schep de bulgurchorba in een kom en serveer met de sla.

Tip: Zelf pitabroodjes maken? Bekijk het recept

Ingredienten

4
Personen

Bulgurchorba

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 el venkelzaadjes
  • 1 l groentebouillon
  • 4 tomaten
  • 0.5 knolselderij
  • 75 g bulgur
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 citroenblaadjes

Gegrilde kip met abrikozen

  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 8 kippendijen zonder bot
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el zure room

Snelle salade

  • 1 krop salanova
  • Marokkaanse azijn

Pitabroodjes

  • 4 pitabroodjes

Extra nodig

  • grill of grillpan
  • keukenmachine of staafmixer
Geef je waardering
2