Noedelsoep met shiitake en tofu

5
Makkelijk
Noedelsoep met shiitake en tofu

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Halveer de shiitake.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de broccolistelen in stukjes.
  • Hak de korianderblaadjes grof en de stelen iets fijner.
  • Verhit zonnebloemolie in een soeppan en bak de shiitake circa 2 minuten. Voeg de bosui, broccoli en de koriander toe, houd een beetje koriander apart voor de garnering). Blus met het water en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
  • Verhit zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Snijd de tofu in plakken en bak de tofu op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Meng de sojasaus, vissaus, knoflook en sesamolie in een diep bord en leg hierin de tofu. Voeg de tofu en de marinade toe aan de soep.
  • Verhit een scheutje olie in de koekenpan waar de tofu in heeft gebakken.
  • Kluts de eieren in een kom en bak in circa 4 minuten een omelet. Snijd de omelet in reepjes.

Serveren

  • Schep de soep in borden en verdeel de noedels erover. Garneer met de rest van de koriander en de omeletreepjes.

Tip

  • De vissaus kun je door sesamolie vervangen.

Ingredienten

4
Personen

Noedelsoep met shiitake en tofu

  • 250 g noedels
  • 200 g shiitake
  • 1 bosje bosui
  • 1 broccoli
  • 1 bosje koriander
  • 1 l water
  • zonnebloemolie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 200 g tofu
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 4 eieren
  • 1 el sesamolie
Noedelsoep met shiitake en tofu
Geef je waardering
5