De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

nazomersalade

20 min kooktijd
Nazomersalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Ciabatta

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de ciabatta in de lengte in 8 gelijke plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Bak de plakken brood in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
  • Pel de knoflook. Wrijf het teentje knoflook over de plakken brood.

Nazomersalade

  • Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika’s in blokjes.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in dunne repen.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
  • Meng in een grote kom de puntpaprika’s met de avocado’s, ui, zongedroogde tomaten, kikkererwten, grove mosterd, halvanaise en de rivierkreeftjes.
  • Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.
  • Snijd de tuinkers los.

Serveren

  • Verdeel de salade over de plakken ciabatta en bestrooi met tuinkers.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker