Nazomersalade

5
Makkelijk
Nazomersalade

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Ciabatta

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de ciabatta in de lengte in 8 gelijke plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Bak de plakken brood in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
  • Pel de knoflook. Wrijf het teentje knoflook over de plakken brood.

Nazomersalade

  • Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika’s in blokjes.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in dunne repen.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
  • Meng in een grote kom de puntpaprika’s met de avocado’s, ui, zongedroogde tomaten, kikkererwten, grove mosterd, halvanaise en de rivierkreeftjes.
  • Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.
  • Snijd de tuinkers los.

Serveren

  • Verdeel de salade over de plakken ciabatta en bestrooi met tuinkers.

 

Ingredienten

4
Personen

Ciabatta

  • 1 ciabatta
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 teentje knoflook

Nazomersalade

  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 rode ui
  • 2 avocado's
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el halvanaise
  • 200 g rivierkreeftjes
  • 1 bakje tuinkers

Extra nodig

  • bakpapier
Nazomersalade
Geef je waardering
5