Natilla uit Venezuela (suikerpudding)

5
Makkelijk
Natilla uit Venezuela (suikerpudding)

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Suikermengsel
Breng de melk met de rietsuiker en het kaneelstokje aan de kook en zet het vuur laag. Zet het vuur na circa 10 minuten uit.

Pudding
Mix met een handmixer de melk met de maïsbloem tot het een zachte structuur heeft.

Breng in een pan het maïsmengsel met het suikermengsel aan de kook. Blijf circa 5 minuten gelijkmatig roeren tot de structuur stevig is. Je ziet duidelijk de bodem tijdens het roeren). Voeg de boter toe en roer tot het is gesmolten. Verwijder het kaneelstokje.

Bekleed een bakblik met plasticfolie. Schep het mengsel  in het bakblik en laat circa 30 minuten afkoelen tot kamertemperatuur.

Fruit
Maak de orchideeën nat met een beetje water en bestrooi ze met poedersuiker.Maak de ananas schoon en verwijder de kern. Snijd de ananas in plakjes. Snijd de sinaasappel in partjes. Snijd de carombola in plakjes. Verwarm een platte pan en karamelliseer de suiker. Voeg de boter toe en blus af met de rum. Voeg het fruit toe en bak circa 5 minuten op laag vuur. 

Serveer
Snijd de pudding in blokjes van circa 4 centimeter bij 1,5 centimeter. Leg het fruit erbij. Garneer met gemalen kaneel en een orchidee. 

Ingredienten

4
Personen

Suikermengsel

  • 1 l melk
  • 225 g rietsuiker
  • 1 kaneelstokje

Pudding

  • 120 ml melk
  • 225 g maïsbloem
  • 25 g boter
  • kaneelpoeder om te garneren

Fruit

  • 4 eetbare orchideeën
  • 4 el poedersuiker
  • 1 mini ananas
  • 1 sinaasappel
  • 1 carambola
  • 200 g suiker
  • 1 el boter
  • 2 el rum

Extra nodig

  • bakblik 20 cm bij 20 cm
  • handmixer
  • plasticfolie
Natilla uit Venezuela (suikerpudding)
Geef je waardering
5