Nasser's rijst met amandelen

1
Gemiddeld
Nasser's rijst met amandelen

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur totale tijd

Snijd het lamsvlees in blokjes. Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpan en bak het vlees en de uien circa 5 minuten. Voeg de specerijen, zout, peper en het water toe. Laat het vlees in circa anderhalf uur, met het deksel op de pan, op laag vuur boterzacht worden. Voeg de rijst toe en schenk er eventueel kokend water bij zodat de rijst 2-3 cm onderstaat. Kook de rijst met deksel op de pan, zonder te roeren, in circa 10 minuten gaar.

Verhit een ruime laag olie in een pan en bak de amandelen goudbruin. Koel de amandelen af op een bord en hak ze grof. Bestrooi de rijst met de amandelen. Serveer de rijst met een bakje zure yoghurt.

Ingredienten

4
Personen

Nasser's rijst met amandelen

  • 600 g lamsschouder zonder bot
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 6 kardemompeulen
  • 2 el pimentpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el korianderzaad
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 l water
  • 300 g basmatirijst
  • 150 g amandelen
  • zure yoghurt
Nasser's rijst met amandelen
Geef je waardering
1