Naëma’s hartjestaart

1
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Moskovisch beslag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter. Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Meng het eiwit met de eidooiers. Spatel daarna de bloem en de boter erdoor. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag in de cakevorm en bak circa 30 minuten tot de cake goudbruin en gaar is. Laat de cake afkoelen en snijd horizontaal in 3 plakken.

Aardbeien-roomkaascrème
Roer de roomkaas met de aardbeienjam en de poedersuiker tot een gladde crème.

Aardbeienwaaiertjes en marsepeinen hartjes
Snijd de aardbeien in waaiertjes. Meng het bietenpoeder met het bietensap. Kneed dit door de marsepein tot de marsepein egaal van kleur is. Als de marsepein te droog is voeg dan een scheutje water toe. Rol uit tot een dunne plak en druk met de hartjesstekers de marsepein uit.

Opbouw taart
Klop de slagroom met de suiker stijf. Besmeer de beide lagen cake met de aardbeien-roomkaascrème. Bestrijk ook de bovenkant en de zijkanten met de crème. Schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Druk de vlokken tegen de zijkant van de taart. Garneer de taart met slagroom, aardbeienwaaiers, marsepeinen hartjes en de rode bessen.

Ingredienten

1
Porties

Moskovisch beslag

  • 90 g roomboter
  • 6 eieren
  • 175 g suiker
  • 150 g bloem

Aardbeien-roomkaascrème

  • 500 g roomkaas
  • 4 el aardbeienjam
  • 2 el poedersuiker

Aardbeienwaaiertjes en marsepeinen hartjes

  • 250 g aardbeien
  • 1 tl rode bietenpoeder
  • 1 el rode bietensap
  • 100 g marsepein

Afmaken taart

  • 200 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 200 g witte en bruine vlokken
  • 4 takjes rode bessen

Extra nodig

  • cakevorm (in de vorm van een hartje)
  • bakpapier
  • hartjesstekers
  • spuitzak met kartelmond
Geef je waardering
1