Mummieworstjes

7
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
60 minuten totale tijd

Maak een kuiltje in de bloem, strooi het zout op de rand en meng in het kuiltje het water, gist en de suiker met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.

Rol het deeg dun uit tot circa 1 centimeter dikte en snijd in lange banen van 2 centimeter breed. Wentel de banen deeg om de worsten zodat er een mummie ontstaat. Laat aan de bovenkant van de worst een deel vrij van deeg (hier komen de ogen van de mummie). Verdeel de ingerolde worsten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kluts het ei.

Bestrijk het deeg met het geklutste ei en bak de mummieworstjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Lepel met de achterkant van een theelepel 2 kleine toefjes op de vrijgehouden ruimte op de worst. Dit zijn de ogen van de ‘mummie’.

Dit recept hoort bij de speciale aflevering voor het Moederdagontbijt. Bekijk hier het volledige ontbijt.

Ingredienten

4
Personen

Mummieworstjes

  • 250 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 175 ml water
  • 0.5 zakje gist
  • 1 tl suiker
  • 4 Frankfurter worsten of bockworsten
  • 1 ei
  • 1 el mosterd

Extra nodig:

  • bakpapier
Geef je waardering
7