M'toum (lamsstoof met knoflook)

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

120 minuten totale tijd

Lamsstoof:
Snijd de lamsschouder in stukken. Pel en rasp de uien en knoflook fijn. Pluk en snijd de peterselie fijn. Verhit een scheut olie in een pan en bak het lam op rondom bruin. Voeg de knoflook, ui en peterselie toe en bak circa 10 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Schenk water bij het vlees tot het onder staat. Stoof het vlees, op laag vuur, in circa 1 tot 2 uur gaar en zacht.
Breng de lamsstoof op smaak met zout en peper en roer de gepofte knoflook en een beetje van de olie erdoor.
Lekker met couscous.

Knoflook:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Haal de teentjes knoflook los, verdeel ze over een ovenschaaltje en schenk er olijfolie bij tot ze onder staan. Pof de knoflook circa 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen, haal ze uit de olie en verwijder de schilletjes.

 

Ingredienten

4
Personen

M'toum

  • 1 kg lamsschouder zonder bot
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • zout
  • versgemalen peper

Knoflook

  • 2 bollen knoflook
  • olijfolie
Geef je waardering
2