Msemmen met geitenkaas en vijgen

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Smelt de boter in een pan en meng met de olie.

Meng in een grote kom het griesmeel met de bloem en een snufje zout. Voeg al knedend het lauwwarme water toe en kneed dit in minimaal 10 minuten tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 6 kleine, gelijkmatige bolletjes. Leg ze op een bord en bestrijk de bolletjes licht met het boter-oliemengsel. Laat afgedekt met plasticfolie circa 10 minuten rusten.

Bestrijk de bolletjes nogmaals met een beetje boter-oliemengsel.
Bestrijk het aanrecht met een beetje boter-oliemengsel, leg een deegbolletje op het aanrecht en duw en smeer het met je handen zo dun mogelijk uit. Bestrooi het middelste gedeelte met een beetje fijn griesmeel en besprenkel met een klein beetje boter-oliemengsel. Vouw de buitenkanten van het deeg naar binnen zodat je een soort envelop krijgt. Doe hetzelfde met de andere bolletjes.

Verwarm een koekenpan en bak de msemmen circa 2 minuten per kant tot ze gaar en krokant zijn.

Meng de gedroogde vijgen door de geitenkaas (houd een beetje geitenkaas achter voor de garnering).
Klap de msemmen open en verdeel het vijgen-geitenkaasmengsel erover en vouw dicht.

Snijd de verse vijgen kruislings in, maar niet helemaal door en vouw de vijgen open. Verbrokkel een beetje geitenkaas boven de vijgen en besprenkel met een beetje honing.

Ingredienten

4
Personen

Voor de msemmen

  • 100 g roomboter
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 200 g fijn griesmeel
  • 200 g bloem
  • 250 ml lauwwarm water
  • 3 gedroogde vijgen (in kleine stukjes)
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 4 verse vijgen
  • 1 el honing

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
Geef je waardering
6