De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mounirs perfecte ontbijt

45 MIN
Mounirs perfecte ontbijt

Een recept van

Mounir Toub

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Marokkaans brood
Roer de gist door de lauwwarme melk. Meng de bloem, volkorenbloem, zout en de suiker met elkaar.
Meng het bloemmengsel met de melk, voeg beetje bij beetje het water toe en kneed tot een mooi deeg. Kneed het deeg circa 15 minuten goed door. Verdeel het deeg in 4 stukken en bol ze op. Leg de deegbollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met je vinger in het midden van de deegbol een kuiltje. Laat de deegbol circa 45 minuten rijzen op een warme plek met een vochtige doek eroverheen. Het deeg is goed zodra je er met je vinger in druk en het kuiltje blijft zitten.

Verwarm de oven voor op 200-220 ºC.
Kwast de bolletje in met een beetje water en bestrooi de bollen met de polenta, anijszaad en sesamzaadjes. Bak de broodjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Eieren in olijfolie
Verhit de helft van de olie op laag vuur en stol hierin de eieren. Breng op smaak met de peper en komijn en laat circa 4 minuten stollen. De eieren mogen niet spetteren. Zodra het eiwit gestold is voeg dan de andere helft van de olijfolie toe en verwarm kort mee.

Citroenboter
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de schil van de ingelegde citroen fijn. Pluk en snijd de blaadjes munt fijn. Meng alle ingrediënten voor de citroenboter met elkaar.

Serveren
Leg de gestolde eieren in olijfolie op een mooi bord. Serveer met de broodjes, citroenboter en de gemarineerde olijven.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker