Mounirs Mocroburger

25
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Mounirs Mocroburger
Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook. Pluk en hak de koriander fijn.
Meng het gehakt met de ui, knoflook, koriander, kurkuma, zwarte peper, gemberpoeder, ei en het paneermeel. Vorm hier mooie burgers van. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Steek met een steker mooie rondjes uit het Marokkaanse brood en snijd deze in de lengte door.
Verwarm de grillpan en rooster het brood op de snijkant in circa 2 minuten bruin en krokant.

Garnituur
Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de schil van de sinaasappels en snijd de partjes uit de sinaasappels. Pel de ui en schaaf de ui op de mandoline in pakjes van circa 0,5 centimeter.

Harissamayonaise
Meng de mayonaise met de harissa.

Opbouwen Mocroburger
Leg de onderkant van het broodje op een bord. Schep een klein beetje harissamayonaise op het brood en leg hier de burger op. Schep hier weer een klein beetje harissamayonaise op. Garneer met de sinaasappel, tomaat en de rode ui. Sluit af met nog een schepje mayonaise en leg er de bovenkant van het broodje op.

Ingredienten

4
Personen

Mounirs Mocroburger

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 takjes koriander
  • 350 g rundergehakt
  • 1 tl kurkuma
  • 1.5 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 1 Marokkaans brood

Garnituur

  • 1 vleestomaat
  • 2 sinaasappels
  • 2 rode uien

Harissamayonaise

  • 6 el mayonaise
  • 1 tl harissa

Extra nodig

  • ronde steker van 12 cm doorsnede
  • grillpan
  • mandoline
Geef je waardering
25