Mosselen met mosterdsaus

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Mossels schoonmaken:

Was de mosselen in ruim koud water.

Verwijder kapotte of openstaande exemplaren.

Verwijder ook de “baard” aan de buitenkant van de schelp. 

De groente snijden:

Snijd de prei in de lengte in vieren en vervolgens in repen.

Was de prei en laat uitlekken.

Schil de wortel en snijd in blokjes

Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook

Was de bladselderij goed, pluk de bladeren en hak fijn.

De mosselen bereiden:

Verwarm een hoge pan en smelt hierin een klontje boter.

Fruit hierin prei, wortel, ui, knoflook en bladselderij circa 3 minuten.

Voeg de mosselen toe.

Hussel om en blus met de wijn.

Leg de deksel op de pan en kook de mosselen op hoog vuur in circa 5-8 minuten gaar.

Schep de mosselen af en toe om, zodat alle mosselen gelijk gaar worden en open staan.

Mosterdsaus maken:

Roer de mosterd door de halvanaise.

Schenk de azijn en witte wijn bij.

Meng tot een dunne saus met een garde

Breng op smaak met zout en peper

Ingredienten

4
Personen

Mosselen met mosterdsaus

  • 4kgmosselen
  • 1prei
  • 1wortel
  • 1ui
  • 1teentjeknoflook
  • 5takjesbladselderij
  • boter
  • 200mldroge witte wijn
  • 2volkoren stokbroden

Mosterdsauzen

  • 100mlmosterd
  • 100mlhalvanaise
  • 50mlazijn
  • 50mldroge witte wijn
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
2