Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 200 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 1 citroen
  • 200 g bloem
  • 4 eieren

Garnering

  • 4 el aardbeienjam
  • 100 g hagelslag
  • 250 g room
  • 75 g suiker
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 takje verse munt

Extra nodig

  • hartvormige cakevorm van 2 l
  • gekarteld spuitmondje
  • boter om in te vetten
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Cake
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de cakevorm in met boter en leg er een vel bakpapier in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Rasp de gele schil van de citroen en meng de rasp door de boter. Meng de bloem door het botermengsel. Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Garnering
Laat de cake afkoelen. Bestrijk de zijkanten van de taart met aardbeienjam en plak daar de hagelslag tegenaan. Klop de room met de suiker op. Schep de slagroom in een spuitzak met spuitmondje. Spuit ringen slagroom op de cake. Halveer de aardbeien en leg ze in de slagroom. Garneer met een takje verse munt.

Geef je waardering

21
Moederdagcake