Mixed fish grill met salsa verde

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Salsa verde
Doe de ansjovis, driekwart van de peterselie, driekwart van de munt en de basilicum in de keukenmachine. Schenk er 200 ml olijfolie extra vergine bij en draai tot een gladde olie.
Voeg de kappertjes en rode wijnazijn toe en draai tot een gladde salsa verde. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

 

Mixed fish
Verwarm de oven voor op 200° C.

Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en pers uit. Pel en snijd de knoflook grof.
Marineer de gamba’s in een scheutje olijfolie, een tl citroenschil, zout, peper en de helft van de knoflook.

Snijd de munt en de peterselie grof. Snijd de rode mul op de huid diagonaal in met een scherp mes en steek in de inkepingen wat munt, peterselie en de rest van de knoflook.
Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat, besprenkel met wat olie en zet circa 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de zalm in stukjes van circa 4 centimeter bij 1 centimeter. Bestrooi met zout en versgemalen peper.
Snijd de bosui en de venkel in reepjes van 4 centimeter lang.

Pluk de dille.
Leg de zalm, bosui, dille en venkel op de onderkant van de tongfilets en rol op tot een rolletje. Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker.

Verhit de grillpan op een hoge stand tot de pan gloeiend heet is. Bestrijk de ribbels dun met olijfolie met een kwastje. Grill de rolletjes en de gamba’s in circa 4-5 minuten gaar.

Serveer de rode mul, tongrolletjes en gamba’s met de salsa verde.

Ingredienten

4
Personen

Mixed fish grill met salsa verde

  • 3 ansjovisfilets
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 bos munt
  • 0.5 bos basilicum
  • 1 el kappertjes
  • 1 tl rode wijnazijn
  • 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 gamba's
  • 4 rode mulfilets met huid
  • 150 g zalmfilet zonder huid
  • 2 bosuien
  • 0.5 venkel
  • 0.5 bos dille
  • 4 tongfilets
  • olijfolie extra vergine

Extra nodig

  • keukenmachine
  • bakplaat
  • bakpapier
  • cocktailprikkers
  • grillpan
  • kwastje
Geef je waardering
10