Mish Mash (Bulgaarse omelet)

11
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Salade voorbereiden

Pel en snijd de ui in halve ringen.

Snijd de komkommer in blokjes.

Meng de ui en de komkommer met de azijn.

Omelet

Pel en snipper de ui.

Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes en meng de zaadlijsten door de salade.

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de helft van de ui. Voeg de helft van de paprika’s toe en bak 5 minuten mee. Voeg de helft van de tomaten toe en bak 3 minuten mee. Verkruimel de helft van de feta erboven.

Pluk en hak de peterselie fijn.    Kluts de eieren goed los met de melk, een beetje zout en versgemalen peper, voeg de peterselie toe, en schenk de helft in de pan met groente. Laat de omelet 5 minuten op laag vuur garen en houd de pan daarna schuin. Gaar de omelet circa 8 minuten op laag vuur zodat hij nog zacht vanbinnen is. Leg de omelet op een bord en houd eventueel warm in een oven van 60 °C. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten voor de omelet en snijd ze daarna doormidden.

Salade afmaken

Meng de voorbereide salade met de feta, veldsla, een scheutje olijfolie extra vierge en versgemalen peper.

Serveren

Schep de omelet op bord en serveer de salade en het brood erbij.

Ingredienten

4
Personen

Salade

  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 2 el rode wijnazijn
  • 100 g feta
  • 75 g veldsla
  • olijfolie extra vierge
  • 8 sneetjes bruin brood

Omelet

  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • olijfolie om in te bakken
  • 10 eieren
  • 50 ml melk
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 100 g feta

Extra nodig:

  • antiaanbakpan
Geef je waardering
11