Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
120 minuten totale tijd

‘s Middags voorbereiden

Mini-pavlova

Verwarm de oven voor op 120 °C met boven- en onderwarmte. Bekleed een ovenrek met bakpapier of bakmat. Klop in een met citroensap ontvette kom van de keukenmachine de eiwitten eerst schuimig. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf doorkloppen tot het eiwit stevige pieken vormt. Roer de maïzena door de witte wijnazijn en meng door het eiwitschuim. Schep het schuim in een spuitzak met spuitmond en spuit dopjes schuim van 1,5 centimeter doorsnede. Droog ze circa 5 minuten in de oven en steek je vinger in de mini-pavlova. Zet ze terug in de oven en laat een uur tot anderhalf uur volkomen bros worden. Laat ze afkoelen en bewaar in een goed afgesloten bak.

Amandelroom

Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Spatel er voorzichtig de zure room en amandellikeur doorheen. 

Amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin. Schud de pan hierbij regelmatig om.

’s Avonds afmaken

    Opmaak bord

    Verwarm de bosbessenconfituur tot het lauw is. Verdeel vijf mini-pavlova’s over het bord. Schep in elke pavlova een theelepel bosbessenconfituur, leg er verse bosbessen op en lepel er iets amandelroom over. Verdeel het seizoensfruit met de resterende amandelroom en amandelschaafsel er tussendoor.

     

    Wijntip

    Pure sap van wijndruiven


    Tango, vlees en Malbec! Naast Maxima zijn dat toch wel de woorden die het meest beschrijven wat Argentinië is en biedt.
    Tegenwoordig zie je steeds vaker alcoholvrije of licht alcoholische wijnen. Maar is er ook nog een andere mogelijkheid: pure druivensap van wijndruiven. Sap van tafeldruiven is ook een optie, maar pure sap van wijndruiven (vaak ook nog eens biologisch) is helemaal heerlijk!
    Het sap dat geschonken wordt bij de pavlova is gemaakt van Pinot Noir en Blauer Zweigelt druiven en komt uit Oostenrijk. Maak je de pavlova met wit zomerfruit zoals perziken, dan kun je er lekker een sapje van Chardonnay bij doen. Serveer het sap zonder iets te zeggen serveren bij je nagerecht en wedden dat je gasten blij verrast zullen zijn?

    door Corria Houthuizen

     

    Ingredienten

    4
    Personen

    Mini-pavlova

    • 1 citroen
    • 3 eiwitten
    • 150 g suiker
    • 1 tl maïzena
    • 1 tl witte wijnazijn
    • 1 citroen
    • 3 eiwitten
    • 150 g suiker
    • 1 tl maïzena
    • 1 tl witte wijnazijn

    Amandelroom

    • 100 ml slagroom
    • 50 g zure room
    • 4 el amandellikeur

    Opmaak bord

    • 4 el amandelschaafsel
    • 8 el bosbessenconfituur
    • 1 bakje bosbessen
    • seizoenfruit naar keuze: frambozen, aardbeien, nectarines of perziken

    Extra nodig

    • spuitzak met gladde spuitmond van 1 centimeter
    Geef je waardering
    8