Ziet het er niet feestelijk uit al die mooie laagjes? Een dessert maken was nog nooit zo leuk en makkelijk.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Kruimeldeeg

  • 100 g koude boter
  • 100 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 200 g bloem
  • 50 g kokos

Gemarineerde aardbeien

  • 10 aardbeien
  • 100 ml champagne

Aardbeienmousse

  • 125 g aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 4 el poedersuiker
  • 1 el suiker

Gekaramelliseerde macadamia’s

  • 125 g suiker
  • Handje macadamianoten

Benodigdheden

  • 4 jars

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Kruimeldeeg 
Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Doe de boter samen met de suiker en het zout in de kom en mix een minuut.  Voeg dan de bloem en kokos toe  kneed of mix goed door elkaar.  Hoe langer je mixt, hoe groter de kruimels. Verdeel de kruimels nu over een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak ze in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin. 

Gemarineerde aardbeien 
Snijd de aardbeien in blokjes en leg deze in de champagne. 

Aardbeienmousse 
Halveer de aardbeien. Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de yoghurt erdoorheen. Verdeel het mengsel over twee kommen. Meng de aardbeien door één van de kommen. Laat de andere helft naturel. 

Macadamianoten karamelliseren 
Laat de suiker smelten rustig smelten om er een karamel van te maken. Haal voorzichtig de macadamia’s door de karamel en laat ze uitharden op een bakpapier. 

Opbouwen 
Verdeel een laagje kruimeldeeg over de jars. Daarna een laag aardbeienmousse. Vervolgens een laag met de gemarineerde aardbeien. Daarna een laag yoghurtmousse. Top af met het kruimeldeeg en gekaramelliseerde macadamia’s. Garneer met een gemarineerde aardbei. 

Geef je waardering

14
MINI JAR
MINI JAR