Ziet het er niet feestelijk uit al die mooie laagjes? Een dessert maken was nog nooit zo leuk en makkelijk.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Kruimeldeeg

  • 100 g koude boter
  • 100 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 200 g bloem
  • 50 g kokos

Gemarineerde aardbeien

  • 10 aardbeien
  • 100 ml champagne

Aardbeienmousse

  • 125 g aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 4 el poedersuiker
  • 1 el suiker

Gekaramelliseerde macadamia’s

  • 125 g suiker
  • handje macadamianoten

Benodigdheden

  • 4 glazen (week)potjes of lege jampotten

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Kruimeldeeg
1) Verwarm de oven voor op 170 ˚C.

2) Doe boter, suiker, snufje zout, bloem en kokos samen in een kom. Meng dit even goed door. Ik vind dit altijd het makkelijkste gaan met de hand, maar met een machine kan het ook. Hoe langer je mixt des te groter de kruimels worden. Verdeel de kruimels over een bakplaat in een dunne laag en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Gemarineerde aardbeien
1) Schenk de champagne in een kom, snijd de aardbeien in kleine blokjes en voeg die toe aan de champagne. Laat dit even staan.

Aardbeienmousse
1) Om de aardbeienmousse te maken maak je de aardbeien schoon en deze pureer je.

2) Klop nu de slagroom tot een lobbig geheel met de suiker. De yoghurt schep je hier doorheen. Het mengsel verdeel je nu over twee kommen. De aardbeienpuree door je door een kom, de andere kom blijft naturel.

Macadamianoten karamelliseren
1) Doe de suiker in een klein steelpannetje en laat dit rustig smelten. Eenmaal gesmolten breng je het aan de kook en je laat het karameliseren. Voeg de macadamianoten toe, draai ze even door de karamel en stort het dan op een bakplaat met bakpapier. Laat het zo uitharden.

Opbouwen
1) Om de potjes op te bouwen doe je onderin eerst wat crumble. Daarbovenop een laagje aardbeienmousse, dan wat van de gemarineerde aardbeien. Dan weer yoghurtmousse. Eindig met nog wat crumble en de gekarameliseerde macadamianoten. Hak deze wel eerst even wat kleiner. Top het af met nog een laatste champagne aardbei.

Geef je waardering

25
MINI JAR
MINI JAR