Mini-hamburgers met opbakaardappels & sinaasappelshake

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 100°C.
  • Verwarm de grillpan voor.

Mini-hamburgertjes:

  • Meng het gehakt met het paprika- en kerriepoeder.
  • Voeg zout, peper en paneermeel toe.
  • Kneed het gehakt door elkaar.
  • Vorm er, met natte handen, kleine hamburgers van (±12 stuks).
  • grill de hamburgers in de grillpan in circa 10 minuten gaar.
  • Leg ze op een bakplaat en bedek ze met kaas.
  • Laat de kaas in circa 5 minuten smelten in de oven.

Opbakaardappeltjes:

  • Verhit olie in een pan.
  • Bak de opbak aardappeltjes, onder regelmatig omschudden, in circa 10 minuten goudbruin.

Broodjes en garnering:

  • Snijd de broodjes open en grill ze in de grillpan circa 1 minuut aan de snijkanten.
  • Pluk de sla en snijd de tomaten in plakjes.
  • Snijd de augurken in dunne plakken.
  • Verdeel de sla over de onderkant van de broodjes.
  • Leg hierop de hamburgers en beleg met plakjes tomaat en augurk.
  • Leg de bovenkant van de broodjes erop.

Milkshake:

  • Breek de banaan in stukken.
  • Pureer de banaan, sinaasappelsap, melk en vanille ijs met een staafmixer.

Thema: passie voor piepers

Ingredienten

4
Personen

Hamburgers

  • 400 g mager gehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el paneermeel
  • 200 g jong belegen kaas
  • 450 g voorgegaarde opbak aardappels
  • 12 mini bolletjes
  • 1 kropsla
  • 2 augurken

Milkshake

  • 1 banaan
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 200 ml magere melk
  • 250 ml vanille ijs
Geef je waardering
0