Mhallabia met mandarijnstroop en witte koffie

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Mhallabia
Verwarm de melk met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Roer de maïzena aan met een scheutje koud water en roer het maïzenapapje door de melk. Verwarm de melk circa 15 minuten op middelhoog vuur tot het heel even borrelt. Zet het vuur laag en verwarm nog 20 minuten. Blijf gedurende deze tijd goed roeren tot de mhallabia dik is en van de houten lepel afloopt. Doop nooit je vinger in de mhallabia, want dan wordt hij nooit meer dik. Schenk de mhallabia door een fijne zeef. Vijzel de mastiek en roer de mastiek door de mhallabla. Voeg naar smaak een scheutje oranjebloesemwater toe. Blijf, van het vuur af, 15 minuten roeren tot de mhallabia afgekoeld en lobbig is. Bewaar op een koele plek, maar niet in de koelkast anders wordt hij te stijf.

Mandarijnstroop
Pers de helft van de mandarijnen uit, pel de rest van de mandarijnen en haal de partjes los. Pureer met een staafmixer het sap en de stukjes mandarijn tot een gladde puree. Laat deze puree op matig vuur in circa 10 minuten tot een dikke stroperige puree inkoken.

Witte koffie
Kook het water en voeg naar smaak een paar druppels oranjebloesemwater toe.

Schenk de witte koffie in glaasjes of kopjes en serveer de mhallabia met de mandarijnstroop erbij.

Ingredienten

4
Personen

Mhallabia

  • 1 l volle melk
  • 4 el suiker
  • 4 el maïzena
  • 1 zakje mastiek ('meska')
  • oranjebloesemwater

Mandarijnstroop

  • 6 mandarijnen

Witte koffie

  • 400 ml water
  • 100 ml oranjebloesemwater

Extra nodig

  • houten pollepel
  • vijzel
  • staafmixer
  • fijne zeef
Geef je waardering
0